top of page
Търсене
  • stssimov

"Камионче за топла храна": Доброволци помагат на нуждаещите се вече година

Актуализирано: 10.10.2021 г.

Една година от раздаването на храна и сбъдването на мечтата за "Камионче за топла храна". Доброволците от храм "Св. Георги" в "Александровска болница" отбелязаха първия си рожден ден, а участие взе и епископ Тихон.

По време на първия локдаун доброволците от храм "Св. Георги" започват да обикалят домовете на нуждаещи се хора и ги снабдяват с храна. Сега всеки вторник, петък и неделя в 18:00 часа всеки изпаднал в нужда може да ги открие до метростанцията на "Александровска болница"





Доброволците вярват, че личен дълг на всеки човек е да бъде милосърден.


"Аз съм много щастлив, че те го правят точно по този начин, по който аз настоях да бъде. Не исках да бъде НПО, не исках да бъде някаква, Господ знае каква организация, ами да бъде едно място, където хората идват и виждат сами. Всеки, който гледа в очите тези хора, вече знае за какво е дарил пари, за какво е дарил труд и кому помага", сподели епископ Тихон.

Във всеки от дните за раздаване на храна над 100 души получават своите хляб, ястие и десерт, а някои получават и дрехи. Храната винаги стига за всички и никога не остава, защото доброволците знаят, че дори да е останал пакет, означава, че някой от нуждаещите се просто закъснява.





Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


133 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

КОНКУРС на "Доброволците на Свв. Георги" "РИСУВАЙ С КАУЗА"

По случай първия рожден ден на Камиончето за топла храна, Доброволците на Свв. Георги при Параклис "Св. мчк. Георги Софийски Най-нови", УБ Александровска в двора на УМБАЛ "Александровска" обявявихме к

Post: Blog2_Post
bottom of page