Кои сме ние

Доброволците на Свв Георги е общност от хора (към момента 59 души, от които 15-тина най-действени с различно занятие: юристи, програмисти, богослови, домакини, инженери, чиновници, служащи и др.), желаещи да умножават доброто в света чрез милосърдие, грижа и съпричастност към болни, страдащи и нуждаещи се и ги подпомагат в стараниет им да подобрят положението си.

Наши небесни покровители и застъпници са Св. Вмчк Георги Победоносец  и тримата светци: Св. Георги Софийски Стари,  Св. Георги Софийски Нови и Св. Георги Софийски Най-нови. Дейността ни започна в енорията на храма Св. Вмчк Георги Софийски Победоносец  и се развива главно в и около Параклиса  Св. Георги Софийски Най-нови в Александровска болница.

От 03.10.2019 г. получихме благословията на Тивериополски епископ Тихон, викарий на Негово Светейшество Митрополит Софийски и Патриарх Български Неофит. 
До април 2020 г. проведохме 6 месечно обучение по програма и ръководено от проф. д-р Тома Томов - доайен на българската психиатрия, съосновател на Нов Български Университет, ръководител на програмата по социални дейности и световно изявен учен.

Основната ни грижа са болните и страдащите чрез подкрепа, утеха и помощ в трудностите. От началото на пандемията (март 2020 г.) започнахме да раздаваме храна, да пазаруваме лекарства, стоки от първа необходимост и да помагаме със социално - битови въпроси на нуждаещите се. 
3 месеца ежедневно обикаляхме цяла София с личните си автомобили да доставяме храна. След това продължихме и до момента го правим три пъти седмично. Нито веднъж не сме пропуснали досега.
От септември 2020 и до момента освен доставки по домовете, раздаваме храна на метростанция "Медицински университет" на МЗ при Александровска болница три пъти седмично. Към настоящия момент над 1 300 души получават храна.

В дейността си сътрудничим с професионалисти - лица, държавни и общински органи, неправителствени организации за различни случаи, Дирекции социално подпомагане, Анонимни Алкохолици, лекари и болници за болните и нуждаещите се, организации на психолози и социални работници.

IMG_4218.jpeg
_DXL0171_1920.JPG
_DXL0129_1920_edited.jpg
IMG_4198.jpeg
IMG_4201.jpeg
_DXL0183_1920.JPG
 

Доброволци в Действи

Нашият екип

_DXL0189_1920_edited.jpg

Епископ Тихон

Благословил Инициативата

_DXL0166_1920_edited.jpg

Деян Петров

Организатор на доброволческата Инициатива

A8F8F204-A1E2-49FA-85E4-1EE91DB8EBE6.heic

Доброволците на Свв Георги

Най-голямата сила на нашето служение са доброволците. Те са хората които виждат как се прави добро  и се учат как да го прилагат по всякакъв начин в живота си. Благодарение на тях и на вярното им служение голям брой болни и нуждаещи се чувстават по-спокойни, разбрани и погледнати с внимание.

 

Защо го Правим?

Може да чуете и разберете сърцата на хората, които се включват волно в инициативата от близко 2 години. Ако усещате че тези ценности са и ваши ценности, ще се радвам да се присъедините към нас :)