top of page

Кои сме ние

Доброволците на Свв Георги е задруга от доброволци (към момента 69 души, от които 15-тина по-дейни, с различно занятие: юристи, програмисти, богослови, домакини, инженери, чиновници, служащи и др.), желаещи да умножават доброто в света чрез милосърдие, грижа и съпричастност към болните, страдащите и нуждаещите се, като ги подпомагат в старанието им да подобрят положението си.

Наши небесни покровители и застъпници са: Св. Вмчк. Георги Победоносец  и тримата светци, 
закрилници на град София - Св. Георги Софийски Стари,  Св. Георги Софийски Нови и Св. Георги Софийски Най-нови. Дейността ни започна в енорията на храма "Св. Вмчк Георги Софийски Победоносец"  и се развива главно в и около Параклиса  "Св. Георги Софийски Най-нови" в Александровска болница.

На 03.10.2019 г. получихме благословията на Тивериополски епископ Тихон, викарий на Негово Светейшество Митрополит Софийски и Патриарх Български Неофит. 
До април 2020 г. проведохме 6 месечно обучение по програма и под ръководството на проф. д-р Тома Томов - доайен на българската психиатрия, съосновател на Нов Български Университет, ръководител на програмата по социални дейности и световно изявен учен.

Основната ни дейност е грижа за болните и страдащите чрез подкрепа, утеха и помощ в трудностите. От началото на пандемията (март 2020 г.) започнахме да раздаваме храна, да пазаруваме лекарства и стоки от първа необходимост и да помагаме по социално-битови въпроси на нуждаещите се. 
3 месеца ежедневно обикаляхме цяла София с личните си автомобили да доставяме храна. След това продължихме и до момента го правим три пъти седмично. Нито веднъж не сме пропуснали досега.
От септември 2020 и до момента освен доставки по домовете, раздаваме храна на метростанция "Медицински университет" на МЗ при Александровска болница три пъти седмично. Към настоящия момент
всеки месец над 3500 ястия и над 1600 хляба биват раздавани на хората, които подкрепяме.

В дейността си се стараем да сътрудничим с подготвени специалисти и да не повтаряме вече съществуващи организации и структури, поради което се обръщаме към различни лица, държавни и общински органи, неправителствени организации, Дирекции за социално подпомагане, лекари и болници, организации на психолози, както и социални работници и други специалисти за различни случаи на хора, които търсят нашата помощ.

IMG_4218.jpeg
_DXL0171_1920.JPG
_DXL0129_1920_edited.jpg
IMG_4198.jpeg
IMG_4201.jpeg
_DXL0183_1920.JPG
За Нас: About Us

Доброволци в действие

Кои сме ние...

_DXL0189_1920_edited.jpg

Епископ Тихон

Благословил начинанието

_DXL0166_1920_edited.jpg

Деян Петров

Организатор на доброволческото начинание

A8F8F204-A1E2-49FA-85E4-1EE91DB8EBE6.heic

Доброволците на Свв Георги

Най-голямата сила на нашето служение са доброволците. Те са хората, които виждат как се прави добро, и се учат как да го прилагат по всякакъв начин в живота си. Благодарение на тях и на вярното им служение голям брой болни и нуждаещи се чувстават повезе спокойствие, разбиране и внимание.

За Нас: Meet the Team

Защо го правим?

Може да чуете и разберете от сърцата на самите хора, които се включват доброволно в нашето начинание вече повече от 2 години и половина. Ако усещате че тези ценности са и ваши, ще се радваме да се присъедините към нас :)

За Нас: Text
За Нас: Pro Gallery
bottom of page